Detta konto är bara tillgängligt för användare registrerade i Sverige och Finland

Vad innebär Glase Faktura?

När du handlar med Glase samlas dina köp och överföringar på en faktura som skickas hem till dig månadsvis. Varken faktura- eller ränteavgifter tillkommer, förutsatt att du betalar din faktura i tid*. Beloppet du kan spendera ser du i appen. Varje gång du handlar minskar beloppet du kan spendera. När du betalat din faktura, ökar det igen. Glase:s fakturautställare är Collector Bank (www.collectorbank.se).

*Nominell årsränta är f n 16,8 % och beräknas på kontoskulden den sista i månaden. Aviavgift på 29 kr per månad tillkommer vid delbetalning. Den effektiva räntan på 10 000 kr med en löptid på 24 månader blir 25,6%.

Hur ansöker jag om Glase Faktura?

1. Gå till 'Konton' i appen och välj 'Lägg till konto'
  2. Välj Glase Faktura och godkänn villkoren med Mobilt BankID
  3. Din ansökan kommer omgående bli godkänd eller nekad
  4. Verifiera din identitet genom att fotografera en giltig ID-handling (körkort, ID-kort eller pass)

När du har verifierat din identitet får du en kredit på 5000 SEK i din app.

När kommer min faktura?

När du handlar med ditt Glase Faktura-konto samlas dina köp månadsvis. Fakturan skickas sedan hem till dig månaden efter du har gjort dina inköp. Har du alltså genomfört köp i januari kommer fakturan för dessa köp i februari. För detaljerad information kontakta din fakturautställare Collector Bank (010-161 01 00 eller contactcenter@collectorbank.se).

Vem kontaktar jag med frågor om min faktura?

Har du tappat bort din faktura? Inte fått den? Andra funderingar? Kontakta din fakturautställare, Collector Bank (010-161 01 00 eller contactcenter@collectorbank.se).

Hur mycket pengar kan jag skicka?

Du kan sammanlagt skicka max 2000 kr/månad med ditt Glase Faktura-konto.

Kan jag utöka min kredit?

Ja, du kan enkelt ansöka om en högre kredit direkt i din Glase-app! Följ bara dessa steg;

1. Klicka på ditt Glase Faktura-konto på hemskärmen
  2. Klicka på 'Utöka kredit'
  3. Välj om du vill utöka din kredit till 10000, 15000 eller 20000 SEK
  4. Godkänn med Mobilt BankID

Din ansökan kommer omgående bli godkänd eller nekad.

Hur ser Glase's villkor för Glase Faktura ut?

Glase's villkor för Glase Faktura kan du läsa i sin helhet här.