Hur fungerar det?

För att kunna skicka pengar, säkerställ att både mottagare och sändare har Glase-appen installerad och registrerad på sina smartphones.

1. Öppna appen och tryck på 'Skicka pengar' i menyn
  2. Fyll i mottagarens telefonnummer eller tryck på 'Kontakter' och välj ett telefonnummer från din kontaktlista
  3. Klicka på 'Fortsätt'
  4. Fyll i den summa du vill skicka
  5. Skriv ett meddelande om du önskar
  6. Tryck på 'Skicka'
  7. Kontrollera att uppgifterna stämmer och tryck på 'Skicka' igen
  8. Godkänn överföringen med din Glase PIN-kod eller ditt fingeravtryck

Pengarna kommer direkt in på din väns Glase-konto. Mer information om ditt Glase-konto hittar du här!

I vilken valuta ska mottagaren få pengarna?

Mottagaren får pengarna i den valuta som tillhör det land hen har registrerat sig för. En svensk användare som får pengar av sin belgiska vän får alltså summan i SEK.

Vem kan skicka pengar utomlands?

Att skicka pengar utomlands är en tjänst som finns för alla Glase-användare.

Tillkommer det några kostnader när jag skickar pengar till en användare i ett annat land där Glase används?

Nej, att skicka pengar utomlands är utan extra kostnad!

Hur mycket pengar kan jag skicka?

Beroende på vilket konto du använder är maxgränsen olika. Minsta beloppet är dock alltid 1 SEK. För mer information om ditt specifika konto kika här.

Behöver man vara i varandras närhet för att kunna skicka pengar?

Nej, du kan skicka pengar från vilken distans som helst. Det enda du behöver är mottagarens telefonnummer. Med Glase-appen kan du även skicka pengar till användare i andra länder!

På vilket konto sätts pengarna in?

Pengarna kommer alltid att sättas in på mottagarens Glase-konto. Mer information om Glase-kontot hittar du här!

Vad händer om mottagaren inte har Glase?

Det går bara att skicka pengar om båda parter (sändare/mottagare) har Glase-appen. Om mottagaren inte har laddat ner och registrerat sig i Glase-appen när du försöker skicka pengar kommer du att få alternativet att bjuda in dem till Glase eller avbryta överföringen. Om du väljer att bjuda in din vän till Glase så kommer mottagaren att få ett SMS med en förfrågan om att ladda ner appen. Du som sändare kommer att få ett SMS så fort mottagaren har laddat ner appen och registrerat sig. Du kan då skicka pengar igen, och det är inte fören nu som pengar kommer dras från ditt konto.