Hur genomför jag ett köp med Glase?

Det finns två sätt att betala med Glase:

Blippa & Betala – Denna funktion möjliggör köp hos butiker som inte är direkt kopplade till Glase. För att handla med denna funktion krävs det att butiken har en betalterminal som stödjer kontaktlösa betalningar. Du behöver endast hålla upp din Android smartphone mot betalterminalen för köpet att genomföras. Överskrider köpet 200 SEK så krävs det även att du slår in din Blippa & Betala-PIN i betalterminalen. Mer information om Blippa & Betala hittar du här.

Skanna & Betala – Du använder din smartphone och skannar en QR-kod som sitter uppsatt på kassan. Koden kan skannas med kameran som är inbyggd i Glase-appen. Du får då godkänna köpet med din personliga PIN-kod direkt på telefonen. Mer information om Skanna & Betala hittar du här.

Vad kan jag handla för som mest?

Detta beror på vilken typ av konto du använder. Du kan hitta din nuvarande köpgräns på förstasidan i din app. För mer information om våra olika konton, kika här.

Behöver jag sätta in pengar i förväg för att kunna betala med Glase?

Nej, det behöver du inte. För att kunna betala med Glase behöver du antingen lägga till ett bankkonto, faktura-konto eller toppa upp ditt Glase-konto. För mer information om hur du lägger till ett betalkonto, klicka här. För information om hur du toppar upp ditt Glase-konto, klicka här!

När höjs eller sänks min köpgräns?

Efter en godkänd registrering av ditt betalkonto visas din maximala köpgräns på hemskärmen. När du sedan genomför ett köp med Glase, dras summan av köpet av från din köpgräns. Så fort Glase har mottagit betalning för detta utökas din köpgräns igen med summan för inbetalningen. Du kan se din nuvarande köpgräns på hemskärmen i din app.

När kommer pengarna från mitt köp att dras från mitt bankkonto?

När du gör ett köp med Glase kommer företaget Seqr Payments AB dra denna summa från ditt bankkonto inom några bankdagar. Ditt första köp kan komma att dras upp till 7 bankdagar efter köpet genomförts. Så fort den första summan har kommit fram till Glase's bankkonto så kommer framtida dragningar göras 2 bankdagar efter att köpet gjorts.

Om du använt ditt Glase-konto kommer detta ske lite annorlunda. Eftersom det är ett förbetalt konto så behöver du bara fylla på kontot innan du använder det. Köpsumman kommer då att dras direkt.

Kan jag genomföra mobila betalningar utomlands?

Glase-användare kan genomföra köp utomlands utan extra kostnad. Du kan göra ett köp med Skanna & Betala överallt där det finns en Glase QR-kod. Du kan änven använda Blippa & Betala globalt där det finns en kontaktlös terminal och Mastercard är accepterat.

Tillkommer det några extra kostnader för att betala med Glase utomlands?

Nej, det är i dagsläget inga extra kostnader vid köp med Glase utomlands.

Vad är växelkursen?

Växelkursen för köp i andra länder är baserad på Riksbankens officiella växelkurs. För mer information om detta kan du besöka deras hemsida.

Var kan jag hitta mina kvitton?

Du hittar dina kvitton i menyn genom att klicka på 'Kvitton'.