Glase har Finansinspektionens tillstånd

Som betaltjänstleverantör och utgivare av e-money står Glase under övervakning av Finansinspektionen (www.fi.se). Med stöd av Finansinspektionens tillstånd kan Glase tillhandahålla sina tjänster i Sverige och i andra europeiska länder.

Det Glase-bolag som har Finansinspektionens tillstånd är Seqr Payments AB (institutnummer 45024).

Glase har blivit godkänd av Datainspektionen, vad innebär det?

Den 12 juni 2014 publicerade Datainspektionen (www.di.se) resultatet för fyra svenska betaltjänster som hanterar personuppgifter; Glase (f.d. Seqr), WyWallet, Trustly och Klarna. Datainspektionen kontrollerade vilka personuppgifter som samlas in av dessa parter och hur de hanterar denna information. I denna undersökning var Glase (f.d. Seqr) den enda aktören som var godkänd utan anmärkning.

Varför behöver jag verifiera min identitet i Glase-appen?

Vi är skyldiga enligt lag att veta identiteten på våra kunder, därför är det nödvändigt att verifiera din identitet i Glase-appen när du registrerar dig. Du gör detta genom att scanna din ID-handling i Glase-appen. Detta förfarande är förenligt med gällande lagstiftning och har godkänts av myndigheter.

Min mobil har blivit stulen, vad gör jag?

Precis som med ett bankkort så kan du blockera ditt Glase-konto. För att göra detta, kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Mitt konto har blivit spärrat. Hur återaktiverar jag det?

Om ditt konto har blivit spärrat, vänligen kontakta vår kundservice så hjälper vi dig gärna.

Är Glase en säker tjänst?

Appen i sig är säkrad via kryptering. Detta innebär att betalningen är säkrad via krypterad förbindelse med transaktionssystemet och ditt godkännande som kund via din personliga PIN-kod. Den nedladdade appen med ett registrerat konto knyts till varje enskild mobiltelefon, den kan alltså inte kopieras till en annan telefon.

Varför behöver Glase åtkomst till min kamera?

Din kamera används för att scanna en QR-kod och genomföra ett köp. Under registreringsprocessen behöver Glase-appen även åtkomst till kameran för att kunna ta ett foto av fram- och baksida på ditt ID-kort, körkort eller pass för att verifiera din identitet.

Varför behöver Glase åtkomst till mina kontakter?

Glase-appen erbjuden en möjlighet att skicka pengar till dina vänner. Detta görs enkelt genom att använda hens telefonnummer. För att detta ska gå smidigt ber Glase om åtkomst till dina kontakter.

Hur behandlas mina personuppgifter?

All insamling och behandling av personuppgifter sker i enlighet med reglerna i personuppgiftslagen, även kallad PuL. De personuppgifter du lämnar när du registrerar dig för användning av Glase behandlas för att kunna tillhandahålla och administrera tjänsten, för att kunna informera dig om tjänster och erbjudanden samt för att Glase ska kunna uppfylla skyldigheter enligt lag.