Wat is een Glase-account?

Een Glase-account is een prepaid account. Dit betekent dat je eerst je Glase-account moet herladen voordat je kan betalen of geld kan verzenden. Geen zorgen, het herladen is eenvoudig! Vanaf het moment dat je jouw Glase-account herladen hebt, kan je heel eenvoudig betalen en kan je meteen geld verzenden naar je vrienden. Dit betekent dat geld sturen van het ene Glase-account naar het andere onmiddellijk gebeurt. Je hoeft niet een aantal dagen te wachten voordat het geld op de rekening van je vriend(in) staat. Bovendien kan je ook steeds geld verzenden via je SEPA Direct Debit Account, in dat geval gelden de SEPA-regels.

Hoe voeg ik mijn Glase-account toe?

Je hoeft geen Glase-account toe te voegen. Het Glase-account zal automatisch beschikbaar zijn voor alle gebruikers na registratie. Neem een kijkje bij ‘Rekeningen’. Daar zie je dat jouw eigen Glase-account aan de lijst werd toegevoegd.

Hoe kan ik mijn Glase-account herladen met mijn kaart?

Herladen met kaart is super eenvoudig. Bekijk ons hoofstuk 'Glase Account herladen'.

Is het veilig om mijn Glase-account te herladen met een kaart?

Ja. We bewaren je kaartgegevens niet. We gebruiken ook het 3-D Secure-protocol als extra beveiligingslaag.

Hoe kan ik mijn Glase-account herladen door gebruik te maken van mijn SEPA Direct Debit account?

Herladen is heel eenvoudig! Om van start te gaan, kan je best de volgende stappen volgen:

1. Ga naar ‘Rekeningen’ via het menu en druk op 'Meer' onder je Glase-account. Druk vervolgens op 'Geld beheren'. Kijk zeker na dat het account waarvan je geld overschrijft, je SEPA Direct Debit Account is. Kies het bedrag van de overdracht en klik op ‘Deze overdracht uitvoeren’.
  2. Kies het bedrag van de overdracht en klik op ‘Deze overdracht uitvoeren’.
  3. Bevestig de transactie door te klikken op ‘Ik aanvaard’. Geef je Glase-pincode in of gebruik je Touch ID (iOS) of vingerafdrukverificatie (Android) en je bent klaar!

Je kan nu jouw Glase-account gebruiken. Onthoud zeker dat je op elk moment en overal ter wereld je account kan herladen!

Hoe lang duurt het om mijn Glase-account te herladen?

Dit vindt onmiddellijk plaats.

Hoe kan ik geld van mijn Glase-account overschrijven naar mijn bankrekening?

Geld overschrijven van je Glase-account naar je bankrekening is heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende drie stappen:

1. Ga naar 'Rekeningen' en tik op 'Meer' onder je Glase-Account. Uw accountgegevens worden geopend.
  2. Tik op 'Beheer fondsen' om toegang te krijgen tot de herlaadopties. Zorg ervoor dat het account waarvan je geld overschrijft jouw Glase-account is.
  3. Kies het bedrag dat waarvoor je wil herladen en bevestig de transactie met je Glase-pincode of met een vingerafdrukverificatie of met Touch ID.

Het is klaar! Het bedrag wordt na 2-5 werkdagen op jouw bankrekening gestort.

!! OPGELET: Controleer van en naar welke rekening je geld wil overschrijven. Zet je geld over van je Glase-account naar uw SEPA-Direct Debit account of andersom? Je kan eenvoudig de richting van de overdracht wijzigen door op 'Wissel rekeningen' te klikken.

Hoe kan ik direct geld verzenden met Glase?

Geld verzenden naar je vrienden gebeurt direct, ongeacht van het account waarvan je het geld verzendt. Je vriend zal het geld direct op zijn/haar Glase-account ontvangen.

Zal mijn Glase-account werken zoals een andere rekening?

Ja! Met je Glase-account kan je nog steeds dezelfde acties uitvoeren, zoals je gewend bent! Je kan eenvoudig betalen, geld verzenden of ontvangen, genieten van promoties, cashback en nog veel meer!

Zijn er limieten aan mijn Glase-account?

Als je het registratieproces niet hebt uitgevoerd, beschik je over een maandelijkse limiet van € 250. Als je deze limiet wil verhogen, kan je eenvoudig jouw identiteitsbewijs scannen. Wil je weten hoe je dat moet doen? Hier vind je meer informatie.