Dit type account is alleen beschikbaar voor gebruikers die geregistreerd zijn voor België, Portugal, Malta, Frankrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk.

Wat is SEPA Direct Debit?

De Europese domiciliëring (SEPA Direct Debit) is één van de drie producten (samen met de Europese overschrijving en de betaling met kaart) die zijn ontwikkeld in het kader van de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area of het gemeenschappelijke eurobetalingsgebied).

Wat is een SEPA Direct Debit mandaat?

Door het SEPA Direct Debit mandaat digitaal goed te keuren, geef je Glase de toestemming je bankrekening te debiteren voor hetzelfde bedrag als je betalingen. Klik hier om het mandaat te lezen.

Hoe voeg ik een SEPA Direct Debit Account toe?

Het toevoegen van een SEPA Direct Debit Account is eenvoudig!

1. Ga naar 'Rekeningen' in het menu en druk op 'Toevoegen SEPA Direct Debit'
  2. Voer alle benodigde informatie in (naam, geboortedatum, adres en IBAN)
  3. Druk op 'Volgende' en vervolgens op 'Goedkeuren'

Als je je identiteit al hebt geverifieerd in de app, wordt je account binnen enkele minuten geactiveerd!

Hoe weet ik of mijn SEPA Direct Debit account werd geactiveerd?

Wanneer je de Glase-app downloadt, kan je eenvoudig een SEPA Direct Debit Account toevoegen. Jouw registratie is voltooid wanneer je bestedingslimiet is verhoogd van € 0 naar € 75 binnen enkele minuten. Als deze limiet op € 0 blijft, hebben we je identiteit niet kunnen verifiëren tijdens het registratieproces. Om dit te verhelpen, dien je jouw ID nogmaals te scannen. Zorg er daarbij voor dat de foto scherp en duidelijk leesbaar is.

Je kan dit proces eenvoudig voltooien door de onderstaande stappen te volgen:

1. Open de Glase-App en ga naar 'Profiel' in het menu
  2. Klik op 'Identiteit verifiëren'
  3. Kies het type document dat je voor de verificatie wens te gebruiken
  4. Verifieer jouw identiteit door een foto te maken van zowel de voor- als achterkant van het document

De registratie is voltooid wanneer je bestedingslimiet op je startscherm verhoogt van €0 naar €75.

Hoe wijzig ik mijn bankrekeningnummer?

Indien je jouw bankrekeningnummer wilt wijzigen, moet je contact opnemen met onze klantendienst. De klantendienst kan dan je bankrekeningnummer verwijderen uit het systeem. Om opnieuw met Glase te kunnen betalen, moet je jou hierna opnieuw registreren. Je account wordt voor veiligheidsredenen even geblokkeerd tot de nieuwe registratie voltooid is.

Kan ik mijn kredietkaart koppelen aan Glase?

Neen, momenteel is het niet mogelijk om je kredietkaart te koppelen aan de Glase-app, maar je kan altijd je Glase-Account herladen met uw kredietkaart.

Kan ik hetzelfde IBAN-nummer gebruiken op verschillende smartphones?

Je kan een gezamenlijk IBAN-nummer gebruiken op niet meer dan twee smartphones. Let op: deze smartphones moeten geregistreerd zijn met behulp van verschillende ID's, telefoonnummers en e-mailadressen die overeenstemmen met de gegevens van de persoon die de smartphone gebruikt.

Kan ik meerdere IBAN's gebruiken op één smartphone?

Nee, je kan maar één IBAN gebruiken op één actieve smartphone.

Waar vind ik mijn IBAN-nummer?

IBAN kan je terugvinden op je bankkaart (zie afbeelding) of via http://www.ibanbic.be

Hoeveel geld kan ik met mijn SEPA Direct Debit-account versturen?

Je hebt een maandelijkse limiet van ongeveer € 100.

Wat zijn de algemene voorwaarden voor SEPA Direct Debit?

De algemene voorwaarden van Glase voor SEPA Direct Debit kan je hier vinden.