Kan ik mijn identiteitsbewijs koppelen aan meerdere Glase-accounts?

Neen, dit is niet mogelijk. Van zodra er één identiteitsbewijs aan twee Glase-accounts gekoppeld wordt, worden beide accounts geblokkeerd. Wanneer dit bij jou is voorgevallen, gelieve dan contact op te nemen met onze klantendienst. Zij helpen je hiermee graag verder.

Ik heb twee smartphones, kan ik Glase op beide apparaten activeren?

Om veiligheidsredenen kan iedereen zijn app actief hebben op één smartphone. Als je de app downloadt en registreert met een andere smartphone, wordt je eerste smartphone automatisch gedesactiveerd.

Kan ik zelf mijn Glase-pincode wijzigen?

Ja, je kan zelf je Glase-pincode wijzigen indien je jouw oude Glase-pincode nog weet.

1. Open de Glase-App
  2. Ga via het menu naar ‘Instellingen’
  3. Bij het onderdeel ‘Beveiliging’ kies je voor ‘Wijzig je Glase-pincode’
  4. Voer je oude Glase-pincode in en klik op ‘Doorgaan’
  5. Je kan nu een nieuwe Glase-pincode ingeven
  6. Nog even je Glase-pincode bevestigen

Als je jouw Glase-pincode bent vergeten, neem dan contact op met onze klantendienst. Ze zullen je helpen om uw account te herstellen.

Hoe weet ik of mijn account actief is?

Wanneer je de Glase-app downloadt, kan je meteen registeren. De registratie is voltooid wanneer je bestedingslimiet na enkele minuten wordt verhoogd van €0 naar €75. Als je limiet op €0 blijft staan, kon je identiteit niet geverifieerd worden tijdens het registratieproces. Om dit recht te zetten, moet je jouw identiteitsbewijs nogmaals inscannen vanuit de Glase-app. Zorg er hierbij voor dat de foto scherp en duidelijk leesbaar is.

Dit kan je eenvoudig voltooien door onderstaande stappen te volgen:

1. Open de Glase-app en ga naar 'Profiel' in het menu.
  2. Klik vervolgens op 'Identiteit verifiëren'.
  3. Verifieer jouw identiteit opnieuw door zowel de voor- als de achterzijde van je identiteitsbewijs in te scannen vanuit de app;
  4. De camera opent automatisch bij het klikken op ‘Voorzijde’ of ‘Achterzijde’.
  5. Je ontvangt een bericht wanneer de verificatie is voltooid!

Tenzij je jouw Glase-account gebruikt. Je Glase-account is namelijk onmiddellijk actief, maar om het te gebruiken moet je dit account wel eerst herladen of moet je geld van een vriend of een familielid ontvangen. Meer informatie over het herladen van je Glase-Account vind je hier.

Ik ontvang geen activatiecode? Wat nu?

Controleer of je jouw telefoonnummer correct hebt ingegeven, beginnend met de landcode, gevolgd door je telefoonnummer zonder nul. Indien het probleem zich blijft voordoen, gelieve contact op te nemen met onze klantendienst.

Kan ik mijn kredietkaart koppelen aan Glase?

Neen, momenteel is het niet mogelijk om je kredietkaart te koppelen aan de Glase-app, maar je kan altijd je Glase-account herladen met je kredietkaart.

Wat is een Glase-Account?

Een Glase-account is een prepaid account. Dit betekent dat je eerst je Glase-account moet herladen om te kunnen betalen. Dit is ook de waar jouw cashback wordt gestort. Kijk hier voor meer informatie over dit account.

Wat is SEPA Direct Debit?

De Europese domiciliëring (SEPA Direct Debit) is één van de drie producten (samen met de Europese overschrijving en de betaling met kaart) die zijn ontwikkeld in het kader van de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area of het gemeenschappelijke eurobetalingsgebied).