Hoe werkt het?

Beide partijen (verzender/ontvanger) dienen eerst de Glase-app te downloaden.

1. Druk bij het openen van de app op ‘Verzend geld’
  2. Vul het telefoonnummer van de ontvanger in of klik rechts en selecteer het telefoonnummer uit je contactenlijst
  3. Druk vervolgens op 'Doorgaan'
  4. Vul het bedrag in
  5. Vul optioneel nog een bericht in voor de ontvanger
  6. Druk op ‘Sturen’
  7. Kijk je betaling na en druk nogmaals op ‘Sturen’
  8. Bevestig je betaling door je Glase-pincode in te geven en op ‘Doorgaan’ te drukken

Je vriend ontvangt het geld onmiddellijk op zijn/haar Glase-account! Klik hier voor meer informatie over jouw Glase-account.

In welke munteenheid zal de ontvanger zijn geld ontvangen?

De ontvanger zal het geld ontvangen in de munteenheid van het land van registratie. Bijvoorbeeld: Een Amerikaanse Glase-gebruiker zal van een Zweedse vriend een betaling ontvangen in USD.

Wie kan er geld verzenden (P2P) naar het buitenland?

Geld verzenden (P2P) naar het buitenland is een functionaliteit, beschikbaar voor alle Glase-gebruikers in alle landen waar Glase aanwezig is.

Zijn er kosten verbonden aan het verzenden van geld (P2P) met Glase naar het buitenland?

Neen, er worden geen kosten aangerekend wanneer je met Glase geld wenst te verzenden naar het buitenland.

Hoeveel geld kan ik verzenden?

Ja, afhankelijk van welk account en welke valuta je gebruikt, zijn er enkele limieten. Bekijk hier de limiet voor jouw account en valuta.

Moet je in elkaars bijzijn zijn om geld te verzenden?

Neen, je kan op eender welke afstand geld verzenden. Het enige wat je nodig hebt, is het telefoonnummer van de ontvanger. Met de Glase-app kan je zelfs vanuit het buitenland geld verzenden.

Naar welk rekening wordt het geld overgeschreven?

Het geld zal altijd worden overgemaakt naar het Glase-account van de ontvanger. Meer informatie over het Glase-account vind je hier.

Wat als de ontvanger niet over Glase beschikt?

Alleen wanneer zowel de ontvanger als de afzender over de Glase-app beschikken, kan een P2P-transactie worden voltooid. In het geval dat de ontvanger de Glase-app nog niet heeft gedownload en je probeert geld over te maken naar hem/haar, krijg je de keuze of je deze persoon wil uitnodigen voor Glase of je de overdracht wenst te annuleren. Als je ervoor kiest deze persoon uit te nodigen voor Glase, ontvangt deze persoon een sms met het verzoek om Glase te downloaden. Je ontvangt een bevestiging per sms zodra de ontvanger de app heeft gedownload. Vervolgens dien je de P2P-transactie opnieuw uit te voeren, want alleen dan wordt het geld overgemaakt.