Wat is Tap & Pay?

Tap & Pay is een functionaliteit die het mogelijk maakt voor elke Glase-gebruiker om gewoon zijn/haar smartphone in de buurt van een contactloze betaalterminal te houden en een betaling te verrichten. Het enige wat je nodig hebt, is de Glase-app en een contactloze betaalterminal in de winkel. Het aantal contactloze betaalterminals neemt erg snel toe, let op het contactloze symbool op de betaalterminal in uw plaatselijke winkels.

Hoe kan ik Tap & Pay activeren?

Om met Tap & Pay te betalen heb je de Glase-app nodig. Je kan de app eenvoudig downloaden in de Google Play Store. Om Tap & Pay te activeren, tik je op de betaalknop onderaan je scherm en kies je Tap & Pay. Om Tap & Pay te activeren, moet je onderstaande stappen te volgen:

1. Ga naar het menu en kies voor ‘Activeer Tap & Pay’.
  2. Een nieuw scherm opent waar je Tap & Pay kan activeren.
  3. Geef je Glase-pincode in en tik op ‘Doorgaan’.
  4. Tap & Pay wordt geactiveerd. Zodra het proces voltooid is, word je op de hoogte gebracht.
  5. Tap & Pay werd geactiveerd! Je kan nu Tap & Pay gebruiken!

Wat heb ik nodig om met Tap & Pay te kunnen betalen?

Om met Tap & Pay te betalen, heb je het volgende nodig:

• Een Android toestel (Android versie 4.4 of hoger)
  • De Glase-app (Glase-app versie: 4.5.5 of hoger)
  • Een smartphone die beschikt over NFC-technology

Hoe schakel ik NFC in op mijn smartphone? Klik hier voor een antwoord.

Waar kan ik met Tap & Pay betalen?

Met Tap & Pay kan je wereldwijd betalen bij elke betaalterminal die contactloze betalingen ondersteunt. Op contactloze betaalterminals vind je het onderstaande symbool terug. Indien dit aanwezig is op de terminal kan je contactloos betalen. Bovendien kan je ook altijd even informeren in de winkel zelf.

Hoe kan ik met Tap & Pay betalen?

Je kan eenvoudig met Tap & Pay betalen door de Glase-app te openen en te kiezen voor Tap & Pay. De Tap & Pay-knop vind je op twee plaatsen, nl. rechts onderaan je scherm en wanneer je op menu tikt, verschijnt deze ook. Om te betalen houd je jouw smartphone in de buurt van de betaalterminal. Wanneer het bedrag van je aankoop hoger is dan €25 zal je gevraagd worden om je Tap & Pay-pincode in te geven in de betaalterminal. Je betaling is voltooid!

Waar vind ik mijn Tap & Pay pincode?

De Tap & Pay-pincode verschilt van je Glase-pincode. Je vindt je Tap & Pay-pincode via het menu bij het onderdeel ‘Instellingen’ in de Glase-app! Je Tap & Pay-pincode is enkel vereist als je een aankoop doet van meer dan €25.

Wanneer moet ik mijn Tap & Pay-pincode gebruiken?

De Tap & Pay-pincode verschilt van je Glase-pincode. Je vindt je Tap & Pay-pincode via het menu bij het onderdeel ‘Beveiliging en Privacy’ in de Glase-app! Je Tap & Pay-pincode is enkel vereist als je een aankoop doet van meer dan €25.

Kan ik met Tap & Pay betalen als ik geen internetverbinding heb?

Ja, wanneer je niet verbonden bent met het internet kan je vijf contactloze betalingen uitvoeren met Tap & Pay. Wanneer je opnieuw internetverbinding hebt, worden deze betalingen gesynchroniseerd en kan je opnieuw vijf betalingen uitvoeren wanneer je geen internetverbinding hebt.

Werkt de betaling op dezelfde manier als andere Glase betalingen?

Net zoals bij de gewone Glase-betalingen met Glase, zal het bedrijf Seqr Payments AB een paar dagen na de aankoop dit bedrag debiteren. Bij je eerste betaling via Glase is dit zeven bankwerkdagen na de aankoop. Van zodra dit bedrag op de rekening van Glase staat, zullen de volgende betalingen steeds na twee bankwerkdagen gedebiteerd worden van je zichtrekening.

Als je jouw Glase-account gebruikt, zal het bedrag van dit account gedebiteerd worden. Je zal dit niet op je bankafschriften zien staan, aangezien je dit account op voorhand herladen hebt. Meer info over het Glase-account vind je hier.

Heb ik recht op de tot 3% korting (cashback) als ik met Tap & Pay betaal?

Ja, het maakt niet uit of je betaalt via Tap & Pay of via Glase QR-codes. De cashback-actie is automatisch van toepassing voor iedereen die betalingen doet met de Glase-app.

Geldt dezelfde bestedingslimiet voor Tap & Pay?

Ja. De limieten voor uw gekozen betaalrekening zijn dezelfde als voor Scan & Pay.

Moet de handelaar Glase aanbieden om contactloos te kunnen betalen?

Nee, de handelaar dient Glase niet aan te bieden om met Tap & Pay te kunnen betalen. De betaalterminals voorzien van onderstaand logo, ondersteunen contactloze betalingen met Tap & Pay.

Kan ik met elk Android Toestel Tap & Pay activeren?

De meeste toestellen ondersteunen Tap & Pay, maar helaas zijn er toch enkele uitzonderingen. De reden voor deze uitzonderingen ligt bij onze samenwerking met Mastercard. Mastercard aanvaardt namelijk niet alle toestellen en daarom kan niet iedereen van de functionaliteit ‘Tap & Pay’ gebruik maken. Om te weten of jouw toestel al dan niet door Mastercard geaccepteerd wordt, neem je best een kijkje op deze website: http://mastercard-mobilepartner.com/approvals.html

Houd er ook rekening mee dat geroote smartphones om veiligheidsredenen de Tap & Pay-functionaliteit niet mogen gebruiken.

Waarom wordt er een Mastercard-symbool weergegeven wanneer ik Tap & Pay gebruik?

Als je Tap & Pay gebruikt, gebruik je een virtuele betaalkaart die aangemaakt is door Mastercard. Op het moment dat je Tap & Pay activeert, wordt deze kaart rechtstreeks aan jouw Glase-account gekoppeld.