Hoe kan ik betalen met Glase?

Er zijn twee manieren om in winkels met Glase te betalen.

Als de winkel een betaalterminal heeft die contactloze betalingen accepteert, kan je Tap & Pay gebruiken. Als je deze functionaliteit wil gebruiken, houd je jouw Android-smartphone tegen de terminal terwijl je je op het Tap & Pay-scherm bevindt. Houd er rekening mee dat in sommige landen bepaalde limieten per transactie gelden. Hier vind je daar meer informatie over.

Als de winkel een Glase QR-code heeft, kan je Scan & Pay gebruiken. Om Scan & Pay te gebruiken, scan je eenvoudig de QR-code met de Glase-app. Op het scherm van jouw smartphone wordt vervolgens het te betalen bedrag weergegeven. Bevestig het bedrag eenvoudig met je persoonlijke pincode en de betaling is voltooid. Hier kan je daar meer informatie over terugvinden.

Wat is het maximale bedrag dat ik kan besteden?

Op het startscherm van jouw app kan je de huidige bestedingslimiet vinden voor het account dat momenteel in gebruik is. Voor meer informatie over jouw specifiek account, klik hier

Moet ik eerst geld overmaken om met Glase te kunnen betalen?

Nee, dit is niet nodig. Om met Glase te kunnen betalen, dien je een betaalrekening toe te voegen of je Glase-account te herladen met je bankkaart of kredietkaart. Lees hier hoe je jouw Glase-account kan herladen en klik hier over hoe je een betaalrekening kan toevoegen.

Wanneer verlaagt of verhoogt mijn bestedingslimiet van mijn SEPA Direct Debit Account?

Na registratie is de maximale bestedingslimiet €75. Wanneer je een betaling doet met Glase, zal het aankoopbedrag van deze limiet afgetrokken worden. Van zodra Glase het geld van deze betaling van je zichtrekening gedebiteerd heeft, zal je bestedingslimiet opnieuw worden verhoogd met datzelfde bedrag. Van zodra er drie succesvolle debiteringen hebben plaatsgevonden, verhoogt je bestedingslimiet van €75 naar €500. Op het startscherm van jouw app kan je jouw huidige bestedingslimiet vinden.

Wanneer gaat het geld van mijn zichtrekening als ik met Glase betaal?

Wanneer je een aankoop betaalt met Glase, zal het bedrijf Seqr Payments AB een paar dagen na de aankoop dit bedrag debiteren. Bij je eerste betaling via Glase is dit 7 bankwerkdagen na de aankoop. Van zodra dit bedrag op de rekening van Glase staat, zullen de volgende betalingen steeds na 2 bankwerkdagen gedebiteerd worden van je zichtrekening.

Tenzij je jouw Glase-account gebruikt. Aangezien dit een prepaid account is, moet je het account enkel en alleen herladen alvorens je het kan gebruiken.

Wat als er onvoldoende saldo op mijn zichtrekening staat?

Als je iets koopt met Glase en wij het geld niet kunnen innen via SEPA Direct Debit, wegens te weinig/geen geld op je zichtrekening, zal je account geblokkeerd worden. Daarna zal het aankoopbedrag nog een tweede keer aangeboden worden aan je bank. Als het geld na de tweede poging geïnd kon worden, zal de blokkering automatisch worden opgeheven. Indien niet, zal Glase je contacteren om het openstaand bedrag via overschrijving te betalen. Je account wordt opnieuw geactiveerd zodra we de volledige betaling ontvangen hebben via overschrijving.

Tenzij je jouw Glase-account gebruikt. Aangezien dit een prepaid account is, moet je het account enkel en alleen herladen alvorens je het kan gebruiken.

Kan ik internationaal mobiele betalingen uitvoeren met mijn Glase-app?

Glase-gebruikers kunnen internationale betalingen verrichten zonder extra kosten. Je kan met Scan & Pay overal een betaling uitvoeren waar Glase QR-codes aanwezig zijn. Tap & Pay kan je wereldwijd gebruiken, overal waar het contactloze symbool wordt getoond en Mastercard wordt geaccepteerd.

Zijn er kosten verbonden aan betalen met Glase in het buitenland?

Neen, momenteel worden er geen kosten aangerekend wanneer je met Glase wenst te betalen in het buitenland.

Wat is de wisselkoers?

De wisselkoers voor aankopen in andere landen is gebaseerd op de officiële wisselkoers van de Zweedse Nationale Bank. Voor meer informatie klik hier.

Waar vind ik een overzicht van mijn uitgaven?

Open hiervoor de Glase-app en klik vervolgens op het tabblad ‘Geschiedenis’.