Glase is geautoriseerd en gereguleerd door de Zweedse Financiële Toezichthoudende Autoriteit (Swedish Financial Supervisory Authority).

Seqr Payments AB wordt beheerd onder toezicht van de Zweedse FSA ("Finansinspektionen") als een vergunninghoudende instelling voor zowel betalingen en elektronisch geld, zoals vastgelegd in artikel 4 van de Richtlijn Betalingsdiensten (PSD) 2007/64 EG. Seqr Payments AB biedt Glase aan als een mobiele portemonnee met deze licenties. Op basis van de Zweedse licenties heeft Glase ook een licentie om overal in het Europees Economisch Gebied te opereren.

De Glase-entiteit die de goedkeuring van de Zweedse 'Financial Supervisory Authority' (www.fi.se) heeft, is Seqr Payments AB (auth.no: 045024).

Glase is goedgekeurd door de Zweedse Data Inspectie

Op 12 juni 2014 publiceerde de Zweedse Data Inspectie de resultaten van vier Zweedse betaalinstanties die persoonlijke gegevens behandelen, namelijk Glase (het vroegere Seqr),  WyWallet, Trustly en Klarna. De Data Inspectie controleerde welke persoonlijke gegevens er verzameld worden door deze partijen en hoe ze deze informatie verwerken. Glase (het vroegere Seqr) was hierbij de enige partij die onmiddellijk, zonder opmerkingen, werd goedgekeurd.

Waarom moet ik mijn identiteit verifiëren in de Glase-app?

We zijn wettelijk verplicht om de identiteit van onze klanten te kennen, daarom is het noodzakelijk om in de Glase-app je identiteit te verifiëren bij het registreren. Dit doe je door je identiteitsbewijs in te scannen in de Glase-app. Deze procedure voldoet aan de geldende wetgeving en werd door financiële en gegevensbeschermende toezichthoudende autoriteiten goedgekeurd.

Mijn smartphone is gestolen of verloren, wat moet ik doen?

Net zoals bij een bankkaart, kan je jouw Glase-account laten blokkeren. Neem hiervoor contact op met de klantendienst van Glase. Zij helpen je graag verder.

Mijn Glase-account is geblokkeerd, hoe activeer ik het weer?

Als je account geblokkeerd is, kan je het niet zelf ontgrendelen. Indien dit probleem optreedt, neem dan contact op met onze klantendienst.

Is Glase een veilige dienst?

De app zelf is beveiligd via encryptie (versleuteling). Dit betekent dat al je betalingen bevestigd moeten worden met een persoonlijke Glase-pincode. Bovendien kan deze app en je account waarmee je bent geregistreerd op je smartphone, niet worden gekloond om op een andere smartphone te gebruiken.

Waarom heeft Glase toegang nodig tot mijn camera?

Dit is nodig om de QR-code in te scannen bij een betaling. Ook tijdens het registratieproces heeft de Glase-app toegang nodig tot je camera om een foto te maken van de voor- en achterzijde van je identiteitskaart, reispaspoort of rijbewijs.

Waarom heeft Glase toegang nodig tot mijn contacten?

In de Glase-app bestaat de functionaliteit om geld te verzenden naar vrienden. Dit kan eenvoudig op basis van zijn/haar telefoonnummer. Hiervoor vraagt Glase goedkeuring aan jou om toegang te krijgen tot je contacten.

Hoe worden mijn persoonlijke gegevens verwerkt?

De verzameling en verwerking van alle persoonlijke gegevens wordt uitgevoerd in overeenstemming met onze Serivcevoorwaarden die je hier kan vinden. De persoonlijke gegevens die je verstrekt bij het registreren, worden verzameld om de service te verlenen en te beheren, om je te informeren over diensten en aanbiedingen en voor Glase om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen.