Wat heeft mijn smartphone nodig om Glase te kunnen gebruiken?

Om Glase te kunnen gebruiken, moet je smartphone over de volgende functionaliteiten beschikken:

• Camera met autofocus
  • Touchscreen
  • Internetverbinding, via Wi-Fi, 3G of 4G
  • Android of iOS besturingssysteem

Hoe installeer ik Glase op mijn smartphone?

Download Glase eerst gratis in de App Store of Google Play Store. Volg daarna het registratieproces op je smartphone:

1. Selecteer je land en aanvaard de Servicevoorwaarden
  2. Vul je e-mailadres in
  3. Kies een Glase-pincode. Dit is een persoonlijke code om zowel je registratie als je betalingen te bevestigen
  4. Bevestig je gekozen Glase-pincode
  5. Vul je telefoonnummer in
  6. Vul je activatiecode in. Deze komt automatisch via sms toe op het ingevoerd telefoonnummer

Je bent nu geregistreerd en je kan geld van andere gebruikers ontvangen. Om met Glase te kunnen betalen, dien je een betaalrekening toe te voegen of je Glase-account te herladen met je bank- of kredietkaart. Lees hier hoe je jouw Glase-account kan herladen en hoe je een betaalrekening kan toevoegen.

Welke pincode moet ik ingeven?

Tijdens het registreren wordt er gevraagd om een Glase-pincode in te geven. Deze Glase-pincode is een geheime code die je zelf kiest en die je bovendien bij elke Scan & Pay transactie moet ingeven.

Hoe moet ik mijn geboortedatum ingeven in de Glase-app?

De correcte invoerwijze van je geboortedatum is jjjj-mm-dd. Hierbij dienen ook de streepjes correct ingegeven te worden.

Wie kan Glase gebruiken?

Iedereen boven 18 jaar kan Glase gebruiken, onafhankelijk bij welke bank je klant bent.

Is Glase kosteloos?

Ja! Glase is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Ook betalingen met Glase zijn kosteloos voor alle gebruikers.

Ik vind de Glase-app niet in de store?

Controleer of je smartphone is ingesteld op het correcte land (bv. het Verenigd Koninkrijk). Als je 'Australië' als regio hebt ingesteld, kan je de Glase-app in geen enkele app store vinden, omdat de app daar momenteel niet beschikbaar is.

Dien ik vooraf geld over te maken om met Glase te kunnen betalen?

Dit hangt af van het account dat je wenst te gebruiken. Als je jouw Glase-account gebruikt, is dit een prepaid account. Dit betekent dat je jouw account moet herladen voordat je het kan gebruiken. Wil je weten hoe je dat doet? Kijk dan hier eens. Als je jouw bankrekening wil koppelen om betalingen te doen, hoef je niet te herladen. Nadat je jouw bankgegevens hebt toegevoegd, ontvang je automatisch een bestedingslimiet. Dit bedrag wordt niet van jouw bankrekening gehaald, maar geeft het maximale bedrag aan dat je met Glase kan uitgeven. Elke betaling die je met Glase doet, wordt vervolgens kort daarna van jouw bankrekening gedebiteerd/afgeschreven. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Selecteer 'Profiel' in het menu, wijzig jouw e-mailadres en bevestig de wijziging. Je krijgt een bevestigingsmail toegestuurd op je nieuw e-mailadres ter controle.