Wat is Glase?

Glase zorgt ervoor dat je snel, eenvoudig en kosteloos met je smartphone kan betalen. Om een betaling uit te voeren kan je ofwel Tap & Pay (enkel Android) gebruiken aan elke contactloze terminal of een QR-code scannen (Android en iOS). Onderstaand vind je de lijst van alle functionaliteiten:

• Betalen in de winkels en online
  • Verzenden en ontvangen van geld
  • Getrouwheidsprogramma’s toevoegen
  • Ontvangstbewijzen digitaal opslaan
  • Gebruik maken van interessante aanbiedingen

Hoe verschilt Glase van andere mobiele betaalmiddelen?

Glase combineert al de functionaliteiten die je nodig hebt in slechts één eenvoudige app. De app is een snellere en veiligere betaaloplossing voor zowel handelaars als consumenten. Door de flexibiliteit van Glase kan de app online en in winkels worden gebruikt, dit door gebruik te maken van QR-codes (Scan & Pay) en NFC-technologie (Tap & Pay). Zowel getrouwheidsprogramma’s, als kortingen kunnen worden gebruikt in één enkele transactie. Bovendien kan je met Glase ook kosteloos geld verzenden naar vrienden en geld ontvangen van vrienden. Hiervoor moet je het bankrekeningnummer van de ontvanger niet kennen, het kan namelijk eenvoudig op basis van een telefoonnummer.
De gepatenteerde technologie van Glase is gebaseerd op een transactie switch, die ervoor zorgt dat onze gebruikers worden beschermd door toonaangevende beveiliging.

Wie zit er achter Glase?

Glase Fintech AB is een Zweeds privébedrijf, opgericht door A. Blomé, M.N. Larsson en P. Fredell in 2017. Het bedrijf heeft een e-moneylicentie in 14 Europese landen (Oostenrijk, België, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk).