Mikä Tap & Pay on?

Tap & Pay -toiminnolla jokainen Glasen käyttäjä, jolla on NFC:tä tukeva Android-puhelin, voi maksaa ostoksensa myymälässä kontaktittomasti. Maksat pitämällä puhelintasi maksupäätteen lähellä, kun sovelluksessa on avattuna Tap & Pay -sivu. Lähimaksulla maksaminen on mahdollista yhä useammissa myymälöissä. Näet sen kortinlukulaitteiden lähimaksutunnuksesta.

Kuinka aktivoin Tap & Pay -toiminnon?

Jotta voit maksaa Tap & Pay -toiminnolla, tarvitset Glase-sovelluksen. Voit ladata sovelluksen kätevästi Google Play -sovelluskaupasta. Aktivoi Tap & Pay -toiminto seuraavasti:

1. Mene valikkoon ja valitse 'Aktivoi Tap & Pay'.
  2. Näyttöön avautuu uusi ikkuna, jossa voit aktivoida Tap & Pay -toiminnon.
  3. Syötä Glasen PIN-koodi ja napauta 'Jatka'.
  4. Tap & Pay -toiminto aktivoidaan. Saat ilmoituksen heti, kun aktivointiprosessi on saatettu loppuun.
  5. Tap & Pay on aktivoitu!

Millaisen puhelimen tarvitsen voidakseni käyttää Tap & Pay -toimintoa?

Tap & Pay -toiminnon käyttäminen edellyttää, että puhelimessasi on seuraavat ominaisuudet:

• Android-käyttöjärjestelmä (Android 4.4 tai uudempi)
  • Glase-sovellus (versio 4.5.5 tai korkeampi)
  • NFC-tuki

Kuinka otan NFC:n käyttöön puhelimessani? Lue vastaus tästä.

Missä voin maksaa Tap & Pay -toiminnolla?

Tap & Pay -toiminnolla voit maksaa kaikissa lähimaksut hyväksyvissä maksupäätteissä kaikkialla maailmassa. Lähimaksupäätteet on merkitty alla olevalla tunnuksella. Jos maksupäätteessä on tämä tunnus, voit maksaa Tap & Pay -toiminnolla. Voit myös aina kysyä ohjeita ja tietoja myymälässä.

Miten Tap & Pay -toiminnolla maksaminen tapahtuu?

Voit tehdä lähimaksuja Glasella avaamalla sovelluksen ja valitsemalla Tap & Payn. Tap & Pay -painike sijaitsee näytön oikeassa alakulmassa, mutta saat sen näkyviin myös napauttamalla sitä valikosta. Maksat pitämällä puhelinta aivan maksupäätteen lähellä. Jos summa, jonka haluat maksaa, on oman maasi lähimaksurajaa suurempi, järjestelmä voi pyytää sinua syöttämään Tap & Pay PIN-koodisi maksupäätteeseen. Muistathan, että joissakin maissa, kuten Englannissa, et voi maksaa lähimaksurajaa suurempaa summaa.

Mistä löydän Tap & Pay PIN-koodini?

Tap & Pay PIN-koodi ei ole sama kuin Glasen PIN-koodi. Löydät Tap & Pay PIN-koodisi Glase-sovelluksen kohdasta 'Asetukset'. Sinulta pyydetään Tap & Pay PIN-koodia ainoastaan ostoksiin, joiden summa on suurempi kuin 25 euroa tai 200 SEK (valuutasta riippuen) maissa, joissa lähimaksaminen hyväksytään myös suuriin ostoksiin.

Koska minun pitää käyttää Tap & Pay -PIN-koodia?

Tarvitset Tap & Pay-PIN-koodia ainoastaan ostoksiin, joiden summa on suurempi kuin 25 euroa tai 200 SEK valuutasta riippuen (maissa, joissa lähimaksaminen hyväksytään myös suuriin ostoksiin). Jos ostoksesi hinta on tätä pienempi, riittää, kun pidät puhelintasi lähellä maksupäätettä.

Voiko Tap & Pay -toimintoa käyttää ilman internet-yhteyttä?

Kyllä. Voit tehdä viisi Tap & Pay -lähimaksua ilman internet-yhteyttä. Nämä maksut synkronoituvat heti, kun sinulla on taas yhteys internetiin. Sen jälkeen voit tehdä seuraavat viisi lähimaksua ilman internet-yhteyttä.

Käsitelläänkö lähimaksut samalla tavalla kuin muut Glase-maksut?

Yrityksemme Seqr Payments AB veloittaa maksun muutaman päivän kuluttua ostoksen tekemisestä, aivan kuten muissakin Glase-maksuissa. Ensimmäinen ostoksesi veloitetaan tililtäsi enintään 7 pankkipäivän kuluttua. Kun tämä ensimmäinen maksu on siirretty Glasen tilille, kaikki myöhemmät maksut veloitetaan pankkitililtäsi 2 pankkipäivän kuluessa ostoksen tekemisestä.

Jos käytät Glase-tiliäsi, maksaminen tapahtuu hiukan eri lailla. Koska Glase-tilisi on prepaid-tili, voit käyttää sitä heti, kun olet ladannut sinne rahaa. Maksusi veloitetaan aina välittömästi.

Onko Tap & Pay -maksuissa käyttöraja?

Kyllä! Valitsemallasi maksutilillä on samat käyttörajat kuin Scan & Pay -maksuissa.

Täytyykö myymälällä olla Glase, jotta voin maksaa siellä lähimaksulla?

Ei, myymälällä ei tarvitse olla Glasea, jotta voisit maksaa Tap & Pay -toiminnolla. Tap & Pay -lähimaksun voi tehdä kaikissa maksupäätteissä, joissa on lähimaksutunnus.

Voiko Tap & Pay -toiminnon aktivoida missä tahansa Android-laitteessa?

Useimmat NFC-tuella varustetut Android-puhelimet tukevat Tap & Payta, mutta valitettavasti poikkeuksiakin on. Mastercard ei hyväksy NFC-maksuja kaikilla Android-puhelimilla, ja sen vuoksi aivan kaikki eivät voi käyttää Tap & Pay -toimintoa. Jos haluat tietää, hyväksyykö Mastercard puhelimesi, voit tarkastaa sen tästä linkistä: http://mastercard-mobilepartner.com/approvals.html

Huomaa myös, että rootatut älypuhelimet eivät voi käyttää Tap & Pay -toimintoa turvallisuussyistä.

Miksi näkyviin tulee Mastercardin tunnus, kun käytän Tap & Paytä?

Käyttäessäsi Tap & Pay -toimintoa käytät itse asiassa Mastercardin kehittämää virtuaalista pankkikorttia. Kun aktivoit puhelimessasi Tap & Pay -toiminnon, tämä virtuaalinen pankkikortti liitetään suoraan Glase-tiliisi.